Ragdoll Cattery Di Dossie

Ons kittenbeleid

Het beleid van de cattery is in eerste instantie gericht op het fokken van gezonde, sociale en aanhankelijk Ragdolls. Hierna doen wij natuurlijk ook ons best om zo dicht mogelijk bij de ras standaard te komen zoals deze wordt voorgeschreven door de FiFe

Al onze ragdolls worden uitgebreid getest op o.a. HCM (DNA & echo), PKD (DNA & echo), CIN, bloedgroep ,FIV & Felv. De volledige testuitslagen zijn bij ons ook te zien, vraag hier gerust om.
Deze testen bieden geen garantie dat een kitten nooit één van deze ziektes gaat ontwikkelen, maar door uitgebreid testen kunnen we wel bevestigen dat er met gezonde dieren gefokt wordt waardoor we het risico op een erfelijke aandoening bij een kitten kunnen beperken tot het minimum.
Bovendien geven wij een jaar garantie op erfelijke aandoeningen mocht een kitten komen te overlijden. Dit wordt netjes middels een contract vastgelegd.

Als de kittens 14 weken oud zijn mogen zij verhuizen! Ze zijn dan 2 keer gevaccineerd ( 9 weken en 12 weken) gechipt, meerdere keren ontwormt, vrij van vlooien of andere parasieten en volledig gezond verklaard door onze dierenarts.
Als ze verhuizen krijgen ze een stamboom, Europees paspoort, eigendomsbewijs en een leuk kittenpakket mee.
Kittens die naar het buitenland verhuizen krijgen ook nog een rabiës enting en verhuizen enkele weken later i.v.m. incubatietijd.

Onze kittens worden verkocht voor liefhebbers met een castratieplicht voor de leeftijd van 8 maanden voor de prijs van € 1075,- ongeacht welk geslacht, kleur of aftekening, daar maken wij geen onderscheid onder, omdat wij vinden dat ieder kitten even mooi is.
Mocht u interesse hebben in een kitten voor de fok mag u dit altijd kenbaar maken zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden, voor de fok gelden wel andere prijzen.


Alle kittens die geboren worden staan onder evaluatie zodat wij eerst kunnen kijken hoe de kittens ontwikkelen en of er geschikte kittens voor de fok bij zitten.
Zodra we deze keuze hebben gemaakt zullen de kittens beschikbaar komen en kunnen bezoek ontvangen en eventueel gereserveerd worden.
Voor reserveren van een kitten rekenen wij een aanbetaling van € 325,-
De aanbetaling zal in mindering worden gebracht op de totaalprijs. Het restant moet worden voldaan bij het ophalen van de kitten.
Mocht de koper de koop annuleren, om welke reden dan ook zal de aanbetaling niet worden geretourneerd.

Wij als Cattery behouden ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het aanbetalingsbedrag worden geretourneerd.
Wij verwachten van u dat u op de dag van bezoek aan onze cattery geen andere katten / cattery heeft bezocht, om het gevaar op infectie van de kittens te beperken. Kitten bezoek is altijd vrijblijvend en welkom op afspraak.
Onze kittens groeien op in huiselijke kring dit bevorderd de socialisatie en opvoeding van de kittens. Zij wennen hierbij aan andere katten (naast hun ouders), kinderen, een hond en aan alles wat bij een druk huishouden hoort, onze kittens zijn “bomproof” als ze verhuizen.


 

 

Kane
Kyan
Aivey en kittens
92543fef-0406-48b7-ba57-005d861a7a48
0a8c593b-e919-4e13-81d6-a2259701a2ec
bnest1