Ragdoll Cattery Di Dossie

Lizzy

Lizzy (Trijntjes Lizzy op de stamboom) is onze allereerste ragdoll en de "schuldige" van onze liefde voor dit ras.
In 2018 hebben wij haar gekocht als maatje voor Zuma.
In 2019 heeft ze haar eerste nestje kittens bij ons gehad en niet alleen haar eerste nestje maar ook die van ons.
Wat was dat genieten zeg, en wat was het afscheid van deze kittens moeilijk.
Het poesje uit dit nestje is bij mijn schoonouders (en later bij mijn schoonzusje) gaan wonen om haar op latere leeftijd een keer te laten dekken.

2020 heeft ze een tweede nestje bij ons gehad, ook dit nestje heeft ze super opgevoed!


Eind 2020 is ze als een echte Houdini ontsnapt uit onze afgezette tuin en zijn we haar bijna 24 uur kwijt geweest.
Uiteindelijk hebben we haar terug gevonden onder de vlonder in de voortuin van onze buren en bleek ze haar bekken gebroken te hebben.
We vermoeden dat ze is aangereden, maar helemaal zeker weten zullen we nooit doen.
Op dat moment heb ik direct besloten dat ze geen baby's meer hoefde te krijgen en dat ze gecastreerd zou gaan worden als ze volledig genezen zou zijn. Na 6 weken bench rust mocht ze langzaam weer "los" in huis lopen en gelukkig ging dat allemaal goed en na nog een paar weekjes wat voorzichtig aan was ze weer de oude!
April 2021 werd ze weer krols en heb ik een afspraak gemaakt bij de dierenarts voor castratie.
Ik was nog geen 10 minuten thuis en de dierenarts belde al..... ze had een Hernia Diafragmatica (scheur in het middenrif), alles wat eigenlijk in haar buikholte zou moeten zitten zat in haar borstholte. Vermoedelijk heeft er na haar ontsnapping al een klein scheurtje gezeten welke in de loop van de tijd groter is geworden.
Onze fantastische dierenarts heeft een gespecialiseerde dierenarts gevraagd om een herstel operatie uit te voeren en 3 dagen later ging ze onder narcose om deze uit te voeren. Operatie is gelukkig goed verlopen en nadat ze daar volledig van hersteld was is ze alsnog gecastreerd.

Inmiddels heeft ze de rol van "tante Lizzy" binnen onze cattery en helpt ze maar wat graag de andere moeders mee met verzorgen en opvoeden van de kittens.